До Дня захисту дітей персонал Національна академія Держприкордонслужби України  долучився до міських заходів з нагоди свята. У парку імені Михайла Чекмана прикордонники, поліціянти, рятувальники, нацгвардійці та представники інших силових структур облаштували для дітей цікавий інтерактивний простір, де демонстрували спецавтівки, техніку, зброю та військове спорядження.

Військові також організували для малечі різноманітні активності: конкурси, квести, спортивні змагання.
Відвідувачі виставки могли ознайомитися з обладнанням, яке використовується для підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників, зокрема й з лазерним симулятором двостороннього вогневого контакту «LaserTag», приміряти військове спорядження, випробувати прилади оптичного спостереження та роздивитися безпілотні літальні апарати. У формі гри курсанти розповідали дітям про особливості перевірки документів та ідентифікації особи під час перетину кордону. Для майбутніх абітурієнтів на святі була можливість більше дізнатися про професію охоронців кордону та поспілкуватися з представниками приймальної комісії прикордонного вишу. Кінологи академії познайомили дітлахів з чотирилапими помічниками прикордонників – службовими собаками. Їх показовий виступ традиційно викликав у всіх позитивні емоції та усмішки.
На жаль, сьогодні дитячі очі відбивають пекло війни, але в наших силах зробити все, щоб в їх серцях горіло світло надії!