Усі хмельничани та гості обласного центру добре знають, що пізно уночі дістатися кудись громадським транспортом практично неможливо. Вже з 9-ої вечора це стає проблематичним, з 10-ої майже нереальним. Поміж тим, практика «нічного транспорту» поширена не тільки в Європі, а й в Україні.

Якщо поглянути на інші обласні центри, то можна відзначити, що в Одесі вночі щогодини ходять трамваї, в Запоріжжі — трамваї та тролейбуси, в Дніпропетровську — маршрутки. Але навіщо брати за приклад великі міста.  Що робиться у наших сусідів? В Івано-Франківську 17 листопада зареєстрована електронна петиція до влади «Про рух транспорту в нічний час». Вона вже зібрала майже три сотні підписів. У Рівному «нічний тролейбус» на маршруті № 3 працює з вересня поточного року. З 22-ої до 6-ої ранку він курсує кожні 40-45 хвилин.
У Тернополі цьогоріч вирішили протестувати два тролейбусні маршрути №№ 5 та 11 у нічний час. Запустять їх перед новорічними святами, а тестування триватиме до 20 січня. Якщо пасажиропотік відповідатиме очікуванням транспортників і задовольнить вимоги пасажирів, то нічні маршрути залишать.
У Хмельницькому влада вирішила не залишатися осторонь цього процесу. Виконавчий комітет міської ради вивчить питання щодо доцільності запровадження тролейбусних маршрутів у нічний час. Для цього мешканцям міста запропоновано надати свої пропозиції щодо маршрутів, час руху яких доцільно продовжити, та графіків руху в управління транспорту і зв’язку міської ради за телефоном 79-55-77 або на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Пропозиції приймаються до
1 лютого 2016 року. Тому є ще час подумати, які найзручніші маршрути містяни мають запропонувати транспортникам.