У Деражнянській загальноосвітній школі № 3 відбувся урок пам’яті Героя України Івана Зубкова, який понад рік тому загинув, мужньо обороняючи Донецький аеропорт.

Нині він, дивлячись із меморіальної дошки, щодня зустрічає і проводжає поглядом учнів, нагадуючи кожному з них, що він віддав життя, заради миру в Україні.
Іван Зубков закінчив Деражнянську школу № 3 в 1991 році, а нині тут навчається його старша донька Валентина. В пам’яті вчителів, однокласників, друзів, бойових побратимів залишився щирим і життєрадісним, відважним воїном.
— Ваня — справжній лідер, організатор різних цікавих заходів, був душею класу, — поділилася спогадами його класний керівник Раїса Анатоліївна Яремова. — Там, де був Іван, завжди було цікаво і весело.
Батьки Героя України подружжя Антоніна та Іван Зубкови передали в музей школи його портрет, книгу про захисників Донецького аеропорту.
— Нашій школі присвоєно ім’я Героя України Івана Зубкова, це висока честь для навчального закладу. Педагогічний колектив докладе всіх зусиль, щоб кожен учень став справжнім патріотом України, готовим брати на себе відповідальність за долю держави, — запевнила директор Галина Григорівна Дудар усіх присутніх. — Ми гордимося, що Ваня, безстрашний командир роти вогневої підтримки, який боронив Донецький аеропорт, навчався у нашій школі.