Ця довга й неприємна історія розпочалася, коли в крісло голови Хмельницької обласної державної адміністрації сів нинішній її очільник О. Корнійчук. Олександр Олександрович «з порогу» незлюбив нашу газету. Щоправда, ті її номери, в яких жодним словом не було згадано його персону. А оскільки після Революції гідності редакція нашої газети все менше стала колінкувати перед можновладцями, інте-рес і любов пана Корнійчука до «Подільських вістей» танув, як сніг перед Великоднем. Дійшло до того, що відділ інформаційної політики облдержадміністрації вперше за багато-багато літ відмовився укладати з редакцією «Подільських вістей» договір про висвітлення діяльності ОДА. Мовляв, ви пишіть, а договір укладемо пізніше.
Будучи газетою обласної ради і обласної адміністрації, ми і гадки не мали, що керівник ОДА вчинить непорядно. З номера в номер «Подільські вісті» розповідали про діяльність очільників Хмельницької ОДА та її структурних підрозділів. У результаті «дописалися» до серйозної суми — понад 150 тисяч гривень.

 Не раз і не два ми направляли листи до керівника Хмельницької облдержадміністрації про те, що очолюване ним відомство заборгувало за висвітлення своєї діяльності на сторінках нашого часопису спочатку 90, а потім — 100, 120, 150 тисяч гривень.
Яким же було здивування наших журналістів, коли у відповідь на численні звернення про оплату наданих послуг, заступник голови облдержадміністрації В. Кальніченко у своєму листі від 15.08.1916 року повідомив, що «згідно з актами опублікованих інформацій, сума за надані послуги ОДА мала би становити 61344 гривні, а не 107208, як вказано в акті виконаних робіт «Подільських вістей».
На безриб’ї і рак риба, — вирішили ми, тому й погодилися і на цю суму. Однак і її не отримали. Воістину: казав пан — кожух дам, а слово його тепле!
Варто зазначити, що, відмовляючи «Подільським вістям» в оплаті за висвітлення діяльності Хмельницької ОДА і її структурних підрозділів, Володимир Ілліч вказав, що «в обласному бюджеті на 2016 рік коштів на це — не передбачено».
«Якщо моє не в лад — то я зі своїм назад!» — почухали ми потилицю, сповнені рішучості, списати «бідній» Хмельницькій облдержадміністрації її борги перед «Подільськими вістями». Як це робив у свій час СРСР стосовно Куби, Ефіопії й інших «бананових» республік.
Однак, як з’ясувалося, завдяки державницькій позиції депутатів Хмельницької обласної ради, на висвітлення органів державної влади ЗМІ від 20 жовтня 2016 року з обласного бюджету було виділено 87 тисяч гривень.
Зайве казати, з яким ентузіазмом сприйняли це рішення сесії Хмельницької облради у нашому колективі, адже навіть в «обрізаному», визнаному паном Кальніченком боргу Хмельницької ОДА перед редакцією, виділеної суми було досить, щоб погасити «недоїмку» ОДА перед «Подільськими вістями».
Ви знаєте казочку про сороку, яка діткам кашку ділила: одному дала, іншому — дала, а третьому... Третім виявилася газета «Подільські вісті». «Щоб не бути голослівним, процитуємо відповідь керівника апарату ОДА О. Кузьмінчук про те, як ділили «кашку» очільники Хмельницької ОДА:
«Рішенням восьмої сесії Хмельницької обласної ради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік» від 20 жовтня 2016 року виділено кошти в сумі 87,0 тис. грн. на висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації. На виділені кошти підписано угоди з:
— Філією Національної телекомпанії України «Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр» на 35 тис. грн. (оплачено послуг на 10, 86 тис. гривень);
— ТОВ «Продюсерський центр «Ексклюзив» на 20, 0 тис. грн.;
— ДП «Дитяче телевізійне агентство» на 10,0 тис. грн. (оплачено послуг на 7,0 тис. грн.);
— ТОВ «БІЗНЕС ЛІДЕР», видавець газети «АКТУАЛЬНО для подолян» на 2,925 тис. грн.».
Як бачимо, більша частина виплат дісталася приватним ЗМІ, тоді як перед комунальною газетою «Подільські вісті» борги Хмельницька ОДА і навіть не планувала погасити. Це суперечить не лише закону «Про реформування комунальних ЗМІ», але й попахує відвертою корупцією і протекціонізмом.
Тому колектив газети «Подільські вісті», яка через рік відзначатиме столітній ювілей, звертається до депутатів Хмельницької обласної ради з проханням дати правову оцінку діям посадовців Хмельницької ОДА стосовно нашої газети і виділити кошти на погашення боргів Хмельницькою облдержадміністрацією «Подільським вістям», як того вимагає Закон України «Про реформування державних і комунальних ЗМІ» і «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади».