Залишилося зібрати 250 тисяч, а часу на це – лише два тижні! Як каже волонтер Павло Гуцал: «Треба прискорити цей процес, бо якщо ми вийдемо за межі 10-15 лютого, доведеться перераховувати кошторис, а це вже буде значно більша цифра, ніж ми зараз маємо».

Збирати гроші на ліфт для Хмельницького військового шпиталю волонтери почали у вересні. За 5 місяців на рахунки благодійного фонду охорони здоров’я військовослужбовців Хмельниччини надійшло 300 тисяч гривень. За ці кошти у приміщенні медзакладу викопали шахту, зварили каркас, закупили всі матеріали. І вже за кілька днів тут розпочнуть встановлення самої ліфтової кабіни.

«Ліфт буде сучасний і комфортний, кабіна буде прозорою. Будуть дотримані всі вимоги – паски безпеки, система контролю температури повітря, рекуперації. У ліфті поміститься і інвалідний візок, і ноші», – розповів керівник підприємства, яке виробляє ліфт, Дмитро Трепалюк.

Медики, які працюють у шпиталі, вкотре нагадують, що ліфт лікарні вкрай необхідний. Тут лікуються не лише цивільні  і ветерани війни, а й учасники АТО. Багатьом з них важко не те, що сходами ходити, а й взагалі самостійно пересуватися. За час війни на Сході Україні у шпиталі допомогу отримали майже 2 тисячі соладтів.