Доторкнутися до українських традиції, вшанувати їх усією громадою та поділитися новими здобутками.  У Пархомівцях, Вочківцях, Шмирках та Писарівці відзначили давнє українське свято – Івана Купала, а у Чорному Острові ще й День селища.

Як і кілька століть тому,  із запальними піснями та танцями, символікою та персонажами – кожен населений пункт дивував різнобарв’ям особливих звичаїв.
«Для нас свято Івана Купала – це не лише привід зібрати громаду, а й доторкнутися до звичаїв. Приємно, що є багато молоді, котра не лише споглядає, а й є активним учасником святкувань», – сказав під час дійства голова Волочиської районної ради Сергій Пазюк.
Уперше в новому складі – жителі сіл, що входять до Наркевицької ОТГ, відзначили чарівну купальську ніч у Шмирках Волочиського району. Голова ОТГ Любов Гула каже, що намагалися зробити це свято цікавим для кожного, до розважальної програми залучили меценатів, зокрема народного депутата Сергія Лабазюка та його благодійний фонд «Ми поруч».Тож були цього дня безкоштовні батути та пригощання смаколиками – ковбасками і морозивом.
«Гарна забава та незабутнє свято – саме це було кінцевою метою. Вважаю, що нам все вдалося. Діти отримали задоволення від розваг на батутах та морозива, дорослі — від пригощань та концерту. Ми намагалися зробити це дійство в українських традиціях, тому залучали наші заклади культури та місцеві колективи», – зазначила голова ОТГ Любов Гула.

Окрім розваг, від народного депутата були вручені сертифікати на розвиток громад та відзначені ті, хто розвиває населені пункти ОТГ.
Подвійне свято День села та Івана Купала відзначили села Вочківці та Писарівка Волочиського району. Тут зазначають, щороку намагаються святкувати з розмахом, адже вік цих населених пунктів немалий – майже 500 років.
«Приємно, що в громаді продовжують підтримувати українські традиції, розвивати їх та примножувати. Багато сіл сьогодні стоять на дорозі змін, проте ми переконані, що новації будуть якісними та перспективними», – сказав під час урочистостей у селі Вочківці голова Волочиської міської об’єднаної громади Костянтин Черниченко.
Не обійшлося і без подарунків від народного депутата – традиційного пригощання солодощами на ковбасками, розваг на батутах та кульок. Сам же нардеп у цих селах вручив сертифікати на розвиток сіл та нагородив кращих.
Традиційно урочисто святкували день селища у Чорному Острові. Цьогоріч цьому населеному пункту, що став центром ОТГ, виповнився 651 рік. Місцеві посадовці зазначають, в умовах децентралізації намагаються боротися з викликами сьогодення та примножувати здобутки.
«Вже два роки наша громада живе за новими правилами. Приємно, що народний депутат Сергій Лабазюк активно допомагає, в тому числі  і коштами з державного бюджету, жителям громади. Суттєву підтримку відчуваємо і від його благодійного фонду «Ми поруч». Ця команда, до якої долучаються депутати ОТГ та старости, зуміє впливати на позитивні перетворення сільських територій. Переконаний, що саме завдяки спільним зусиллям громада розвивається та процвітає, у нас створюються нові підрозділи, робота яких спрямована на поліпшення рівня життя людей», – сказав Михайло Дзісь.
«Мені дуже приємно бачити, як розвиваються наші громади та кожне село. Краяни та влада на місцях не забувають і про наші, українські, традиції, що споконвіку підтримували предки. І саме свято Івана Купала одне з таких. Воно не лише об’єднує, згуртовує людей, а й допомагає молоді краще пізнати історію своєї нації, саме тому наш фонд «Ми поруч» та й я особисто долучаємося, допомагаємо їх організувати», – зазначив під час виступів у населених пунктах народний депутат Сергій Лабазюк.
Справді, кожна із громад отримала гарний стимул працювати далі, адже народний депутат запевнив: гарні справи завжди підтримуються ним та його благодійним фондом. Загалом же від фонду «Ми поруч» у святкові дні у Пархомівцях, Вочківцях, Шмирках та Писарівці, Чорному Острові роздали понад три тисячі порцій морозива, дві тисячі ковбасок, тисячі різнокольорових кульок та надали для малечі в загальному дев’ять годин безкоштовних розваг на батутах. Подаровано п’ять коштовних сертифікатів на розвиток громад, відзначено 30 жителів та соціально-важливі установи населених пунктів.