…Хлоп, і у фонтані зникла вода… Радісний гомін дітей миттєво стих, враз напружилися чиновники — зламався новенький фонтан? Виникла пауза... Лише Хмельницький міський голова Олександр Симчишин хитрувато всміхався, бо це він хвилину тому ввімкнув воду і та вдарила веселими струменями посеред серпневої спеки у зоні відпочинку неподалік ресторану «Сілістра», що на проспекті Миру, а коли зграя малечі радісно кинулася до прохолоди, непомітно воду вимкнув. На обличчі мера, як в школяра, задоволення від маленького «шухеру». Олександр Сергійович посміхнувся ще раз і увімкнув фонтан знов. Діти зрозуміли, що це жарт, шугонули до води, галас, лемент, емоції через край!

Усі маніпуляції міський голова проводив з мобільного телефона, саме так, по-сучасному, щоразу будуть вмикати та зупиняти цей водний пристрій в обласному центрі. Присутні журналісти одразу до нього із запитанням: «Тепер щодня будете це робити»?
— Боже збав! У мене що, турбот немає? Звичайно, цікаво увімкнути перший раз.. Але міському голові є чим зайнятись! — відповідає Олександр Сергійович. — Нарешті сьогодні почав працювати черговий об’єкт благоустрою, на побудову якого місто витратило майже 5 мільйонів гривень. Роботи тривали більше року і, як на мене, це один із кращих майданчиків із зоною відпочинку, відкритий останніми роками в обласному центрі. Добре пам’ятаю цю понівечену територію, певний час жив на вулиці Свободи 3-а і сам із візочком та з малою дитиною час від часу тут гуляв. Якщо дитячий майданчик, котрий розташований трохи вище, приваблював дітей з мамами, то на цьому місці, як правило, «відпочивав», скажімо так, «асоціальний елемент», який розпивав спиртні напої. Нормальним людям навряд чи хотілося б перебувати поруч із такими персонами. Тому прийняли рішення зробити цікаве місце для відпочинку молодим мамам, дітлахам, а у вечірній час — молодим парам. Проектна назва об’єкту «Фонтан кохання», і він уже відповідає нормальним європейським стандартам. Також, дуже сподіваюся, що хмельничанам та гостям міста вистачить здорового глузду, аби не руйнувати цю новозбудовану окрасу міста, оскільки гривня від кожного (у вигляді податків) тут вкладена, це спільне новеньке майно. Будь ласка, бережіть його, і не тільки через те, що ця зона перебуває під відеоспостереженням.
Фонтан працював, діти купалися та верещали, міські чиновники, присутні на відкритті, повертатись у душні кабінети не хотіли, біля фонтана значно краще…