На межі розмежування неподалік міста Мар’їнка українські військові повторно затримали співучасника  убивства полковника Служби безпеки України, контррозвідника Олександра Хараберюша, учасника обміну полоненими у грудні 2019 року Сергія Пастухова.

Сергій Пастухов має неповну загальну середню освіту, не працює, проживав разом із цивільною дружиною та її сином, раніше був тричі судимий (востаннє у 2016 році за крадіжку, отримав 3 роки умовно).
Приблизно у березні 2017 року з корисливих мотивів Пастухов погодився на пропозицію бойовиків “ДНР” щодо сприяння і співучасті в терористичних актах. Він погодився перевезти до Маріуполя в пакеті з продуктами елементи вибухового пристрою, який потім заклали в машину Хараберюша.
За свою роботу Пастухову, який перевіз вибухівку, заплатили 800 грн. і дали 1000 грн. на таксі. Пастухова затримали через рік після загибелі Хараберюша. Йому інкримінували сприяння діяльності терористичної організації, вчинення терористичного акту, незаконне поводження з вибуховими речовинами. В суді чоловік свою вину визнав і нічого не оскаржував. Вирок Пастухову виніс Іллічівський райсуд Маріуполя Донецької області 26 грудня 2019 року – 12 років позбавлення волі. Переданий в ОРДО за “обміном” 29 грудня 2019 року.