Про госпіталізацію дев’яностооднорічного Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з підозрою на небезпечну хворобу стало відомо ще четвертого вересня.

 Втім наступного дня в УПЦ КП поінформували, що у почесного патріарха діагностовано запалення легенів і ось сьогодні на сторінці церкви у Facebook розмістили повідомлення:

«Ваші преосвященства, всечесні отці, дорогі у Христі браття і сестри! По милості Божій, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет одужав від хвороби. Патріарх Філарет отримав негативний результат тесту на COVID-19, який свідчить про те, що коронавірус подолано.

Його Святість почуває себе добре, виписаний з лікарні і перебуває у своїй резиденції в Київській Патріархії. Владика дякує архієреям, духовенству, парафіянам і усім, хто молився і переживав за нього під час його хвороби. Предстоятель Київського Патріархату висловив глибоку вдячність лікарям та медичному персоналу, які опікувалися ним, і усім лікарям, котрі, ризикуючи власним здоров’ям, знаходяться поруч із хворими.

Найближчим часом Святійший Патріарх Філарет продовжить трудитись на благо Церкви та буде звершувати богослужіння.