Військові навчання - штука цікава, беручи в них участь, відпрацьовують свою майстерність окремі бійці, репетирують оперативну взаємодію підрозділи і з’єднання, і чим більш професійна армія, чим якісніша зброя, тим менше трапляється нещасних випадків, ближча перемога.

В російській соціальній мережі ВКонтакті на сторінці War News Today з’явились фото з навчань на одному з полігонів в Астраханській області, де відбувались маневри, в котрих задіяли нові танки Т-90А. За інформацією, що подається на ресурсі, під час навчань проводились стрільби протитанковим ракетним комплексом «Конкурс» 9М113М, після здійснення пострілу ракета попала в новий танк. Із повідомлення не відомо, чи то оператор ракети допустив помилку в прицілюванні, чи ракета сама змінила курс, «наштовхнувшись» на протидію  КОЕП (комплексу оптико-електронної протидії) «Штора» з іншої бронемашини, чи танк просто виїхав на лінію вогню, але по факту «Конкурс» влучив у Т-90А.

 

На фото видно, що влучили в башту ззаду справа. Бойова машина постраждала від вибуху, проте наскрізного пробиття броні немає, можливо, через те, що там зазвичай кріплять металеві ящики з усяким приладдям, вони й прийняли на себе частину удару. Невідомо, що сталось з екіпажем, але танк удар витримав.