Ще на початку обрання його головою Чемеровецької ОТГ Олександр Собань сказав, що хоче, аби Чемерівці стали справжнім європейським містечком, а села, які належать до об’єднаної громади, якнайшвидше розв’язали свої найболючіші проблеми. Тоді багато хто сприйняв ці слова як піар, як красиве слівце, яким начебто завойовував Олександр Собань прихильників. Проте за кілька років навіть скептики переконалися у правдивості таких сміливих заяв.

Бо й справді нині Чемерівці невпізнанно змінилися, селище набуло сучасного європейського вигляду. Вулиці встеляли бруківкою, бо вона не лише естетично приваблива, а й, як з’ясувалося, значно дешевша за асфальт. Пішохідні зони, окрім акуратно вистеленої бруківки, прикрасили оригінальними підставками для квітів. У центрі селища з’явилася Алея громади із зазначенням усіх населених пунктів, що об’єдналися в одну сім’ю. Сучасні ліхтарі, лавочки, ігрові майданчики, відроджений парк відпочинку з фонтаном – все це незадовго постало перед очима чемерівчан. А нещодавно збудовано пішохідну доріжку біля місцевого ринку, розпочалися такі роботи на вулиці Центральній. Тротуар з велосипедною доріжкою, що в минулому місяці з’явився біля НВК №2, протягнений аж до автостанції.

Найкращі людські та ділові якості голови громади сприяють тому, що його ініціативи активно підтримують і керівники великих сільгосппідприємств, і суб’єкти підприємницької діяльності, і жителі селища. Одностайні були, коли запропонував керівник придбати апарат штучної вентиляції легень для Чемеровецької лікарні, вартістю 320 тисяч гривень, і коли потрібно було відремонтувати автомобіль швидкої допомоги, придбати новий двигун на суму 61 тисяча гривень. Завдяки об’єднаним зусиллям жителів і селищної ради, провели ремонт 13 багатоповерхівок. Матеріали купують за кошти селищного бюджету, а оплату робіт проводять мешканці будинків.

Водопостачання останні роки стало однією з найгостріших проблем сільських територій. І в Чемеровецькій ОТГ її успішно розв’язують. До прикладу, в селі Андріївка за два роки прокладено майже 11,5 кілометра водомереж. Долучилися й місцеві жителі, аби проблемне питання повністю вирішилося. Завершені роботи з водопостачання і в селі Вишневе. Десятки років селяни потерпали від того, що не працювала місцева свердловина. Тепер понад 40 домоволодінь забезпечені водою. Розпочалися такі ж роботи в селі Вікторівка. На допомогу прийшла техніка комунального підприємства «Комунсервіс».

У дошкільному навчальному закладі села Черче за кошти бюджету селищної ради проведено зовнішні ремонтні роботи. А в Сокирянцях відкрито нову амбулаторію сімейної медицини. В селі Біла запрацювала нова пральня. Ці та багато інших позитивних змін зміцнили довіру чемерівчан до голови ОТГ і вони знову доручили йому керівництво громадою.