Прокурори Хмельницької обласної прокуратури в апеляційному суді проситимуть додати 3 роки до 6, що вже присудив суд першої інстанції Роману Миколаїву за ДТП.

На переконання прокурорів судове рішення першої інстанції занадто м’яке для  колишнього директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради. Покарання має бути жорсткіше за скоєну дорожньо-транспортну пригоду, яка сталась опівночі 29 травня 2018 року поблизу обласного центру. Колишній посадовець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та керуючи службовим автомобілем «Nissan Leaf», в якому крім самого водія перебувало ще шість пасажирів, допустив зіткнення із причепом припаркованого автомобілю «КАМАЗ».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди два пасажири автомобіля «Nissan Leaf» загинули на місці події, троє отримали тяжкі тілесні ушкодження та ще один пасажир – тілесні ушкодження середньої тяжкості.

 Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб), але вирок суд прокурори вважають безпідставно м’яким.