Державні інспектори Держпродспоживслужби Хмельниччини  наклали штраф на рибопереробне підприємство області

Нажаль, непоодинокі випадки, коли жителі області та обласного центру купують неякісні рибні товари в торговельних мережах, та  не всі звертаються за відшкодуванням втрат, а виробники продукції не поспішають покращувати якість, розраховуючи на те, що на захист інтересів покупців ніхто не стане.

Як повідомляють у  Держпродспоживслужбі Хмельниччини ними здійснено позапланову перевірку по виконанню вимог припису, який був зроблений раніше на одному з рибопереробних підприємств міста. Тож, в ході проведення інспектування встановлено, що ряд порушень, які були вказані у приписі, суб'єктом господарювання до цих пір не усунуто. 

Таким чином, керуючись частиною першої пункту 19 статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», на вказаного оператора ринку харчових продуктів, за невиконання, несвоєчасне виконання законних вимог (приписів) посадовою особою щодо усунення порушень цього Закону та законодавства про харчові продукти накладено штраф у розмірі 48 тисяч гривень.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що з грудня 2019 року виробництво та обіг харчових продуктів на підприємстві тимчасово призупинено.