За позовом прокуратури на Хмельниччині припинено неправомірне використання землі, яка належить до державної власності

Як повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури, за результатами розгляду позову Старокостянтинівської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області визнано незаконним та скасовано розпорядження голови Теофіпольської райдержадміністрації, а також визнано недійсними договори оренди державної землі вартістю близько 6,4 млн грн.

За словами виконувача обов’язків керівника місцевої прокуратури Ігоря Барахтенка, підставою для реагування прокуратури стали виявлені порушення при використанні землі на території Теофіпольської ОТГ.

Здійснюючи нагляд прокурори встановили, що всупереч вимогам земельного законодавства районна державна адміністрація у 2016 році неправомірно передала в оренду сільськогосподарському підприємству земельні ділянки загальною площею 90 га.

При прийнятті зазначеного розпорядження та укладенні договорів оренди райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення належних земельних торгів передала вказані ділянки у користування як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв.

Разом з тим, ці землі до даної категорії не належать та виключені із площ, що підлягали розподілу.