Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3617

Уже традиційно в Хмельницькому громада краю з очільниками області та міста віддали шану Героям, які ціною власного життя відстоювали свободу кожного з нас у 2013-14 роках. У них стріляли, їх били, намагалися спалити… Таким був Майдан, таким було придушення мирного мітингу, такими методами – страшними й жорстокими – намагалася влада досягти мовчання народу. Та не змогли, не вдалося, хоча й ціна надто висока…

У День пам’яті Героїв Небесної Сотні щороку згадуємо й наших військових, які, боронячи східні рубежі України, загинули в неоголошеній війні. Адже багато майданівців пішли на фронт добровольцями, бо не в їхньому дусі коритися й здаватися.
Портрети 322 Героїв пронесли в руках учасники пам’ятної ходи, в якій взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, мер міста Олександр Симчишин, а також військовослужбовці, громадськість і духовенство. Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні провели поминальну панахиду. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя монумента.
Як зазначив очільник обл- держадміністрації Сергій Гамалій, ті дні, сім років тому, змінили хід історії нашої держави: «Для мене Революція Гідності – великий біль, коли згадую всіх, хто віддав життя на Майдані. Але це – і велика гордість за наш народ, адже саме 20 лютого стало тим переламним днем, коли Україна впевнено заявила про свою незалежність. І хоча боротьба все ще триває, я вірю, що перемога буде за нами!»