Традиційно напередодні Дня святого Миколая благодійний фонд «Карітас-Хмельницький УГКЦ» збирає дітей-сиріт, вихованців інтернатів, дітей, що хворіють або опинилися у складних життєвих обставинах в залі обласної філармонії. Багато років поспіль фонд спільно із благодійниками організовує акцію «Листи до святого Миколая».

В рамках акції діти пишуть листи найдобрішому святому і кожен може стати чарівником та реалізувати дитячі мрії. Традиційно до акції долучається міський голова Олександр Симчишин, представники депутатського корпусу Хмельницької міської ради, працівники органів місцевого самоврядування, освітянські заклади, комунальні та приватні підприємства та багато інших. Кожен, хто має небайдуже серце може стати помічником святого Миколая. Цьогоріч було написано понад тисячу листів.
«Прийміть найщиріші вітання з нагоди прийдешнього свята Миколая, новорічно-різдвяними святами. Важливо, що напередодні свята кожен, хто писав листа, отримає очікуваний подарунок. Дякуємо усім благодійникам за добре серце та небайдужість, відгук на дитячу віру в диво, яка очікує, що в День святого Миколая мрії здійсняться. Я вдячний отцю Івану за ініціативу та за те, що він багато років допомагає втілювати дитячі мрії. Маємо говорити про можливість стати благодійником. Ми популяризуємо благодійність, щоб усе більше українців ставали ними. Зі святом вас. Нехай мрії здійснюються!», - сказав заступник міського голови Михайло Кривак.
Вихованці мистецьких закладів Хмельницького підготували цікаву програму з тематичними хореографічними та вокальними номерами. Юні артисти створили святкову атмосферу та подарували глядачам гарний настрій.
А благодійники за своє небайдуже серце та реалізацію дитячих мрій отримали подяки від благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ».