Жителі села Кульчини на Красилівщині організували пости чергування на виїздах у село. В ряди місцевої самооборони записалося майже п’ятдесят чоловік. Усім їм видали відповідні посвідчення, які є підтвердженням того, що вони можуть зупиняти будь-який транспорт та перевіряти документи приїжджих.

— У Кульчинах усі жителі добре знають одне одного, проте в ці дні в село приїздять переселенці з областей, де ведуться бойові дії, обстріли, — розповідає один з організаторів місцевої самооборони Степан Семенюк. — Дехто їде до родичів, та є сім’ї, які шукають прихистку. Їм намагаємося допомогти. Проте не втрачаємо пильності, бо ж в області, знаємо, є диверсанти, які завдають шкоди для всього населення. Цілодобові чергування на постах — необхідна вимога воєнного стану.
Крім того, розповідає Степан Семенюк, в приміщенні місцевого козацького центру розпочали плести маскувальні сітки. Перших 40 метрів сітки доставив один із підприємців, а жителі зносять матеріал, який використовуватимуть у роботі. До виготовлення маскувальних сіток залучили старшокласників, учителів, жінок села.
— Приємно, що люди так згуртувалися, кожен сприймає село як спільний дім, який треба оберігати від ворога, — додає Степан Семенюк.