Протягом багатьох десятиліть свято береже та популяризує українське мистецтво народний аматорський хоровий колектив імені Антона Ярощука Новоставецького сільського будинку культури на Теофіпольщині.

Створив його на початку 50-х років минулого століття Антон Каленикович Ярощук. Непросте життя склалося в цієї талановитої мудрої людини, яка надзвичайно любила Україну. Антон Ярощук був репресований сталінським режимом і провів десять років у таборах. Після повернення не міг працевлаштуватися, хоч мав консерваторську освіту. Та попри всі життєві випробування залишився людиною з великої літери, для якого музика стала сенсом життя. Всі, хто знав Антона Ярощука, а особливо колеги, говорили, що він був самородком, віртуозом та взірцем для всіх. «Такої відданої мистецтву, культурі, українській народній пісні, такої абсолютно безкорисливої людини за своє життя я не зустрічала. Він долучав учнів до пісенного та музичного мистецтва, і робив це з винятковою самовіддачею, з неймовірною душевною напругою! Адже створити хор, розучувати партії, домогтися, щоб він звучав, як єдине ціле, — це дуже важка праця», — згадувала Ганна Верхогляд, колишня учасниця хору.
У 1967 році прекрасного музиканта, композитора, диригента, педагога, наставника, щирого друга, люблячого чоловіка та батька — Антона Калениковича Ярощука — не стало…. Але справа маестро живе, хору присвоєно його ім’я, і він досі (з невеликою перервою) демонструє високий рівень виконання пісенних творів, веде активну концертну діяльність.
Нині колективом керує Олександр Щур. Учасники хору — це люди різних професій і уподобань: учителі, бібліотечні та клубні працівники, працівники соціальної сфери, сільського господарства, водії, пенсіонери. Та всіх їх об’єднує любов до народної пісні, до творчості. На базі колективу створений чоловічий вокальний ансамбль «Осокори», жіночий вокальний ансамбль, вокальні тріо, дуети.
Змінюються керівники, учасники, але прагнення нести високо українське пісенне мистецтво, зерна якого засіяв патріот краю Антон Ярощук, залишається незмінним і великим.
На фото середини 50-х років минулого століття, у центрі якого — Антон Каленикович Ярощук, бачимо тих, хто обрамляв українську пісню особливою красою, хто дарував їй міцні крила, аби летіла крізь десятиліття, сповнена невмирущою силою.