Надрукувати
Категорія: Любисток
Перегляди: 431

Маленька Дашуня зростала на наших очах, бо її мама, Тетяна Біла, інспектор з кадрів, часто після дитячого садочка приводила її на підприємство, і дівчинка на заводській прохідній очікувала закінчення робочого дня. З маленькою чорноокою красунею любили поспілкуватися чергові охоронці, співробітники пригощали солодощами.

Літа збігали. Через фінансову скруту припинило роботу підприємство, ми всі скуштували гіркий смак безробіття. Тетяна Борисівна влаштувалася працювати листоношею в міське відділення Укрпошти, де працює й нині. А її донечка з величезним букетом квітів під супровід мами і тата, дідуся, обох бабусь і старшої сестрички Діани восени пішла у перший клас.
Шкільне життя захопило дівчинку, навчання давалось легко. Якось із батьками Даші вирішив зустрітися вчитель музики. «У вашої доньки дуже гарний голос, у неї великий хист до музики, їй потрібно займатись із фахівцем у школі мистецтв, щоб далі розвивати це велике дарування», – сказав їм.
Батьки були розгублені й здивовані, бо ніколи перед ними Даша не співала й у родинах такого дарування ніхто не мав. Вони й не повірили спочатку педагогу, але з часом він зумів їх переконати, й віддали доньку на заняття естрадним співом у Будинок творчості школяра. Тепер Тетяна Борисівна і Олег Михайлович з великою вдячністю говорять про вчителя музики, який перший розгледів талант їхньої доньки. А далі шкільні уроки Даші були щільно переплетені з безліччю репетицій, виступів, концертів у складі групи «Нотка». І перемоги! Виконання естрадної української пісні стало для маленької дунаївчанки Дар’ї Білої невід’ємною частиною життя. Їй аплодували за призові місця учасники і глядачі міжнародних фестивалів юних вокалістів «Різдвяна зіронька», «Мамине щастя», «Єдина країна», вона стала стипендіатом міського голови в 2019 році. Та найбільшою радістю для дівчинки залишається здобуття призового першого місця у міжнародному фестивалі-конкурсі «Соняшник» у січні цього року.
Нині п’ятикласниця міської школи №2, до речі, відмінниця навчання, Дар’я Біла готується до виступу на фестивалі обдарованої молоді у Німеччині. То ж бажаємо тобі, мила дівчинко, перемоги, щоб українська пісня, яка так ніжно, переконливо і дзвінко звучить із твоїх вуст, торкнулася кожного серця, пролунала на всіх континентах і прославила нашу Україну.