Батькова підтримка, батьківські міцні руки, батьків голос, батькова любов. Для кожного з нас ці поняття несуть свої спогади. Бо скільки існуватиме світ, батьки (для всіх поколінь українців) залишатимуться отими – найдорожчими. І як справедливо, що в нашому календарі віднедавна з’явилося ще одне свято – Всенародний День батька, який цьогоріч випадає на 20 вересня.

Як часто саме батькова мудрість, батькове слово, батькова рішучість стають твоєю опорою в житті, твоїм надійним супутником. Тож не скупімося на добре слово для батька, на ніжність, яку кожен з них чекає від своїх дітей.
– Які б труднощі не були в житті, а коли тебе обіймають рученята мого наймолодшого – Володі, коли Маруся тулиться, зустрічаючи з роботи, все погане відразу відступає. І біля тебе – величезна радість, – ділиться думками Андрій Петринюк, голова Теофіпольської районної ради, батько чотирьох дітей. – Багато хто каже, що то величезний тягар – мати велику сім’ю, та я не погоджуюся. Бо ніякі статки не замінять тих емоцій, енергії, які дарують діти.
І хоч виховання дітей – це і справді надзвичайно важка і відповідальна справа, та лише вони додають нам років життя. Особливо, – коли є підстави гордитися дітьми. Мені приємно, що, навчаючись в університеті, старші сини Василь, Іван думають, як започаткувати власну справу, що вже тепер беруть відповідальність за свої рішення, – розповідає Андрій Васильович.
– Свого часу до самостійності, відповідальності нас, трьох своїх дітей, привчав батько – Василь Андрійович Петринюк, який за свою виняткову працездатність має звання Героя України. І я знаю, що обов’язок кожного батька – навчити найголовнішому: всього в житті треба досягати самому – своїм розумом, своїми руками, своїм талантом.
Кожен батько хоче бачити своїх дітей успішними, але для цього самі ж діти мають багато трудитися.
Бути батьком – щастя. А коли у тебе четверо дітей, – це відчуття учетверо більше!