Надрукувати
Категорія: Любисток
Перегляди: 939

І не очікувала Катя Киричок, що її шкільний твір дасть поштовх для написання книги. Коли в її щасливе і безтурботне життя увірвався маленький песик, який відкривав для себе світ, даруючи яскраві емоції та гарний настрій, закортіло дівчинці про нього розповісти.

Школярка Катруся купається у любові тата і мами. Дівчинка повсякчас намагається порадувати батьків своїми успіхами – старанно навчається у гімназії, а з п’яти років вирішила займатися балетом, проявляючи наполегливість та силу волі. Нині, хоча й обрала інший стиль танців, але не залишила цього прекрасного мистецтва. Однак Катрусі, єдиній доньці, так хотілося про когось піклуватися. І дівчинка попросила, щоб батьки купили їй братика чи сестричку.
У крамниці подружжя Оксана та Євген не знайшло малюка, але вирішило зробити сюрприз Катрусі. На день народження, коли їй виповнилося дев’ять років, батьки подарували маленького песика Теді. Дівчинка була на сьомому небі від радості, бо пухнасте та кумедне цуценя їй відразу ж сподобалося.
Звісно ж, Теді порушив звичний ритм життя усієї сім’ї – додалося клопотів, галасу та гармидеру. Адже маленький песик полюбляв ще гризти меблі та пожувати все, що траплялося під його лапу. Проте, як кажуть, цінне те, що не має ціни, зауважила господиня Оксана Киричок. Адже грайливий та приязний Теді безкорисливо та щиро віддає свою любов і приносить радість. З його появою в домівці побільшало усмішок та позитивних емоцій.
Подорож до Америки додала тривог та хвилювань. “Адже ми від’їжджали на тривалий час, а залишити нашого улюбленця так і не наважилися, – продовжила Оксана Киричок. – Довелося перенести поїздку аж на пів року, бо нелегко було зібрати всі необхідні папери для Теді”.
Мандрівка за океан у США не минулася без веселих пригод пухнастого та вірного друга Катрусі, а дівчинку надихнула до продовження написання захопливої історії про песика. Теді, який дивиться на світ своїми очима, розмірковує про те, що люди не вміють мудро жити, а також навертає до милосердя і співчуття дорослих та дітей.
Хоча й домашній улюбленець спонукав до творчості, ставши музою школярки, однак Катя упевнена – без допомоги найрідніших книга “Душа Скрябіна, або Мій песик Теді” не побачила би світ.
– Хочу насамперед подякувати своїй матусі, яка повірила в мене, допомогла цікаво і легко викласти мої думки на папері, – відзначила Катруся. – А ще здійсненню мрії посприяв татусь. Без його фінансової підтримки наші ідеї не мали б життя.
Школярка не раз задумувалася над вибором професії, але з часом мрії змінювалися. Та від однієї із них, упевнена, не відмовиться, як виросте, – побудує притулок для собак, які не мають своєї домівки. Адже домашні вихованці не завжди стають частиною життя своїх господарів і часто опиняються на вулиці.
– Чимало дітей мріють про тваринку, бо вони сумують, залишаючись наодинці вдома, – продовжила Оксана Киричок. – Проте спершу, ніж виконати примху доньки чи сина, дорослим потрібно зважити усе до дрібниць і прийняти правильне рішення. Адже милуватися пустощами братів наших менших найлегше, а от узяти відповідальність за їхнє життя не кожен здатен. Бо ж собаки хворіють, старіють і повсякчас потребують уваги та догляду...
Одинадцятирічна Катруся вирішила долучитися до благодійності. Частину свого свого першого заробітку від продажу книги вирішила перерахувати важкохворим дітям. На жаль, не всі вони у різдвяні свята залишилися у своїх домівках, не можуть навчатися у школі як їхні ровесники, а перебувають на лікуванні.
– Спільними зусиллями зі школярами та їхніми батьками взяли участь у благодійній справі, – вела розмову Оксана Киричок. – І приємно, що ми знайшли чимало однодумців, які нас підтримали. А без нашого улюбленця жодна зустріч не минулася. Терплячий та люб’язний Теді позував на камеру з усіма школярами, які забажали зробити пам’ятну світлину.
Тож хто прагне приєднатися до благодійної акції, придбавши книгу, заходьте в Instagram (teddy dogi402).
Безсумніву, нічого не варті гарні, але порожні слова без вчинків, що наповнені милосердям, добром та співчуттям до ближнього. І найголовніше — повчальні для школярів.