Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», котрий входить до складу державного концерну  «Укроборонпром», — одне з небагатьох підприємств  міста над Смотричем, яке б’є всі рекорди за темпами виробництва продукції.  А вона ой як потрібна нині нашій армії! Щеб пак. Ось вже майже два десятиліття тут розробляють і виробляють артилерійсько-стрілецьку зброю.

Прикро, але ще не в такі далекі часи, коли повним ходом знищувалися власні Збройні сили, кам’янецькі зброярі більше працювали на обороноздатність інших держав, аніж на свою. Українські гармати,  складові озброєння  бойових модулів бронемашин, продавалися в десятки країн світу, поруч з цим,  працівники заводу місяцями не отримували зарплату,  були чималі борги до державних фондів усіх рівнів, велика плинність кадрів.   Та ситуація на сході країни докорінно все поміняла і нині завод точної механіки став технічним тилом для силових структур нашої країни.    
Як інформує прес-служба «Укроборон-прому», лише за останні 5 місяців 2015 року тут вироблено  більше гармат, ланок і комплектів ЗІП, ніж за останні 2,5 роки. Темпи виробництва за серпень-грудень значно підвищилися, в першу чергу, за рахунок автоматичних гармат калібру 30 мм, ланок Л-30 і комплектів ЗІП.
Зокрема,  за цей період  у Кам’янці-Подільському  вироблено 99 автоматичних гармат калібру 30 мм, 250 тис ланок Л-30 і 256 комплектів ЗІП, підприємство більш ніж у 6 разів перевиконало фінансовий план – із запланованих  12 мільйонів гривень він становить  75 мільйонів гривень.
Прес-служба відомства також повідомляє, що за рік роботи нової команди менеджерів концерну  «Укроборонпром», підприємства, які входять до його складу,  у 36 разів збільшили виробництво озброєння і військової техніки та почали системно надавати ЗСУ новітні зразки. Державне оборонне замовлення 2014 року було виконано на 100 відсотків, а минулого — здійснювалося із значним випередженням графіків. Тільки за 11 місяців роботи концерн виготовив для силових структур України три тисячі 468 одиниць озброєння та військової техніки.