До Двірецької сільської ради Ізяславського району звернулася з листом ініціативна група з приводу встановлення точного місця розташування монастиря князів Заславських, у якому починалося творення «Двірецько-Пересопницького Євангелія».

Члени ініціативної групи, зокрема, пишуть, що «12-13 травня 2011 року в Ізяславі відбулася Всеукраїнська наукова конференція, присвячена 450-річчю закінчення роботи з написання «Двірецько-Пересопницького Євангелія». У постанові конференції порушене питання про зміну назви «Пересопницьке Євангеліє» на «Двірецько-Пересопницьке Євангеліє». Для доведення факту існування у середині ХVІ століття чоловічого монастиря у Двірці та жіночого монастиря в Ізяславі та встановлення точного місця їхнього розташування необхідно провести археологічні дослідження. Ініціативна група звернулася до Міністерства культури (лист №253/ 18/53-15 від 27.ІІ.2015 р.). Але у міністерстві порадили звернутися до Інституту архівознавства. Натомість ініціативна група звернулася до Інституту археології НАН України, а звідти відповіли, що для проведення археологічних досліджень потрібно знайти спонсора, який би профінансував проведення робіт. У телефонній розмові  співробітниця інституту Л. І. Виноградська сказала, що потрібно близько 50 тисяч гривень і тоді вона сама візьметься за проведення цих досліджень».
Ініціативна група звертається до всіх жителів Хмельницької області з проханням про допомогу у проведенні цих надзвичайно важливих для історії не лише нашої області, але й країни досліджень.