У перший день весни в рамках проведення всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна» на стройовому плацу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького начальник Державного казначейства України в області Олександр Мельничук разом із персоналом казначейства Хмельниччини продемонстрували карту України, яку вишивали працівники всіх казначейств держави.                            

Патріотичну ідею флешмобу підтримали і 400 курсантів-прикордонників,  вишикувавшись у символічний напис «Україна ЄДИНА». Засвідчивши  тим самим цілісність державних кордонів.
«Акція «Вишивана моя Україна» – це дуже своєчасний проект, який несе патріотичний відтінок, відтінок любові до свого краю. Ця акція об’єднала українців від сходу до заходу, від півдня до півночі України. На вишитому полотні поєднане минуле та сучасне», – зазначив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук.
А все починалося з простого білого полотна з нанесеним на нього контуром карти, яке голова казначейства Тетяна Слюз у рамках своєї серпневої робочої поїздки на схід країни привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Там проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та  мирного життя.
Відтоді карта «Вишивана моя Україна» побувала у кожній з областей країни. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася енергією душ, теплом рук, які її створювали.
Полотно-вишиванка «Символічна карта України», впродовж своєї подорожі країною вже відвідала 14 областей.