Майже 740 тисяч гривень — така загальна сума заборгованості із заробітної плати в обласному центрі станом на 1 червня, що на 11,3 відсотка більше, ніж у попередньому місяці.

У переліку боржників з’явилося ще одне підприємство із сумою 75 тисяч гривень. Водночас варто зазначити, що середній розмір зарплати штатних працівників на підприємствах міста зріс аж на 42,2 відсотка, і становив у першому кварталі 5209 гривень. Та попри це легалізація «тіньової праці» залишається  одним з найактуальніших питань.
*  *  *
За в’їзд транспортних засобів на територію частини Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника лише за минулий місяць зібрано 326775 гривень, з яких  сплачено 54463 гривень податків. І це на 20 відсотків більше у порівнянні з червнем 2016 року.
*  *  *
Причини виникнення масштабної пожежі  триповерхової торговельно-виробничої споруди на   Старокостянтинівському шосе, 26 у Хмельницькому (колишня меблева фабрика), за словами заступника начальника Головного управління з реагування   на надзвичайні ситуації ДСНС в області Петра Сибіги,  у тому, що “будівля експлуатувалася з порушенням правил пожежної  безпеки”. Тепер на цьому місці мають намір звести 16-поверхівку.
*  *  *
Вулиця Кулика у місті над Смотричем носитиме назву Романа Шухевича, вулицю Люби Берлін змінено на Яна де Віте. Розглянули та погодили депутати тамтешньої міськради і низку інших перейменувань вулиць та провулків у відповідності до закону про декомунізацію. Хоча поки залишили вулицю Суворова та провулок Піонерський.
*  *  *
У всеукраїнському рейтингу із впровадження антикорупційного законодавства, у межах дослідження, що проводила коаліція «Прозорі ради», Хмельницька міська рада посіла почесне четверте місце.  Щодо впровадження прогресивних практик місцевого самоврядування, то тут Хмельницька міська рада посіла третє місце, поступившись лише Дніпровській та Кропивницькій міським радам.
*  *  *
Благодійний проект для дітей, а саме вакантні місця у своїй школі танцю для малечі із малозабезпечених сімей і сімей-переселенців створив переможець телевізійного проекту «Танці з зірками», хмельничанин Сергій Костецький.   Нещодавно танцюрист розпочав співочу кар’єру. А ще мріє озвучити мультфільм  своїм голосом.
*  *  *
Лише за тиждень мешканці Славути назносили у соціальні контейнери,  які  встановили у місті наприкінці червня, майже 350 кг вживаного одягу та взуття, книг, іграшок. Відтак проект перевершив усі очікування його ініціаторів.
*  *  *
У мікрорайоні Книжківці в обласному центрі розпочали будівництво нового водогону, загальна протяжність якого три кілометри двісті метрів.  До речі, прокладатимуть його з якісних полімерних труб діаметром 110 мм. Вартість проекту —  2 мільйони 254 тисячі гривень.
*  *  *
1 мільярд 804 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували роботодавці Хмельниччини до державних цільових фондів за останніх півроку, що на 325 мільйонів гривень більше від планового завдання.
*  *  *
Ціни на більшість продовольчих товарів у нашій області, як стверджує Держкомстат України, є нижчими, ніж середні по Україні. Чи не найдешевше у нас коштують варена ковбаса, молоко, масло, тушки курячі. До речі,  область практично всім, окрім соняшникової олії, забезпечують регіональні виробники. І нині немає жодних передумов для стрімкого  здорожчання продуктів.