Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4658

Науковці України спільно з військовими удосконалюють методи протидії новітнім загрозам

«Освітньо-наукова підтримка діяльності складових сектору безпеки і оборони України» — під такою назвою відбулась ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. На пленарних та секційних засіданнях глибоко аналізувалися питання державного та військового управління на оперативно-тактичному і стратегічному рівнях, сучасні освітні концепції та технології підготовки майбутніх фахівців, психологічні аспекти формування та розвитку офіцерів. Обговорювалися проблеми сучасної лінгвістики та вивчення іноземних мов для професійного спілкування військових спеціалістів, новинки «оборонки», прийняті на озброєння, та всебічне забезпечення оперативно-службових (бойових) дій державних структур сектору безпеки і оборони.
У роботі конференції взяли участь понад 350 науковців і практиків з 60 освітніх та наукових установ, представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Націо- нальної гвардії, Державної служби України із надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Збройних сил України, Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.
Під час конференції обговорювався стан та перспективи розвитку освіти і науки у закладах вищої освіти в розрізі безпеки і оборони, аналізувалися напрямки поглиблення взаємодії між правоохоронними органами та військовими формуваннями України під час їхніх спільних дій для гарантування національної безпеки держави.