Голова Хмельницької обл держадміністрації Вадим Лозовий вручив персональні стипендії обдарованим дітям, творчій молоді, провідним митцям області. Їхні кандидатури визначені рішенням конкурсної комісії.

Стипендії спрямовані на сприяння всебічному гармонійному розвитку талановитої молоді, творчій діяльності митців, матеріальної їх підтримки.
Нагадаємо, що персональні стипендії призначаються на календарний рік. У розмірі 500 гривень щомісяця — для обдарованих дітей і творчої молоді. У розмірі 700 гривень — для провідних митців області.
***
У Кам’янці-Подільському завершився конкурс молодіжних проектів, який передбачений Програмою розвитку молодіжної політики до 2020 року «Молодь міста». Як повідомили у прес-службі міськради, вирішено фінансувати з міського бюджету усі чотири проекти, які брали участь у конкурсі. На реалізацію цих ідей буде виділено 40 тисяч гривень, які розподілять між усіма учасниками.
Це, зокрема, встановлення інформаційних історичних стендів (ГО «Центр стратегічних ініціатив»), створення професійного плейбек-театру (ГО «Об’єднання переселенців України в м. Кам’янці-Подільському»), тренінг з медіації (ГО «Асоціація юристів м. Кам’янець-Подільський) та урбан-пікнік (ГО «Агенція сталого розвитку «Астар»).
***
В обласному центрі відбулася презентація книг Олександра та Олега Шелепалів (батька й сина). Письменники представили читачам дилогію «На кордоні ходять чорні пси» та «Шакал», а також казку з елементами детективу «Планета квітів»
Розмова, яка відбулася під час презентації, була неформальною. Присутніх цікавила творча майстерня письменників, вміння будувати сюжет, тонко вести ниточку інтриги.
***
Минулого тижня у Полонному вшанували пам’ять Максима Свінціцького, учасника російсько-української війни. На фасаді школи, у якій навчався Максим, урочисто відкрили меморіальну дошку, — повідомляє у Фейсбуці «Сьогодення громади. Полонне». На мітингу з нагоди відкриття було сказано багато слів про відважного бійця, який сумлінно виконував свій обов’язок захищати Батьківщину.
22-річний Максим помер у березні 2018 року від зупинки серця у поїзді, коли після ротації повертався на передову.
***
Минулого тижня Новоушицька центральна районна лікарня отримала нове медичне обладнання. Це двічі приємна подія, адже 35 видів інструментів (на суму 20 тисяч гривень) для хірургічного відділення придбали приватні підприємці району. Це, зокрема, Валерій Гречанюк (ФГ «Діоніс»), Ігор Бабій ( ФГ «Заміхівське»), Ганна Гнатюк (ТОВ «Біграйз СВ»).
Звичайно, певну суму коштів виділила і селищна рада. Окрім інструментарію, для лікарні придбано водонагрівач.
Значення медичних інструментів важко навіть оцінити. Адже, каже лікар-хірург Анатолій Григораш, операції у відділенні проводяться різнопланові, тож нові інструменти дадуть змогу значно поліпшити якість оперативних втручань.
Усі присутні погодилися з думкою голови ОТГ Олега Московчука про те, що реалізовано ще один проект для покращення медичного обслуговування мешканців району.