Зимовим шоу «Зірки запалюють ялинку» 1 грудня відкрився Різдвяний ярмарок у Хмельницькому, який триватиме до 22-го січня. Протягом цього часу для гостей та жителів міста проводитимуть зимові гуляння, дитячі ігри та забави, покажуть театралізоване дійство «На Андрія вечорниці – всі дівчата чарівниці», музичну виставу «Зимові візерунки», святкові програми «Новорічне сяйво» та «Щедрий вечір з Василем та Маланкою», парад вертепів «Нова радість стала» і, звичайно, свято Миколая. А в новорічну ніч запрошують всіх на розважальну програму «NEW YEAR NIGHT».

Із захопленням малеча та дорослі спостерігали за дійством біля кінотеатру імені Шевченка, в якому не обійшлось і без інтриги: у нового хмельницького супергероя Хмельмена, ведучого свята, неслухняні сніговички викрали кнопку, якою запалюється ялинка. Коли ж вони переконалися, що програма буде цікавою, кнопку повернули і міський голова Олександр Симчишин запалив ялинку.
– Першого грудня 1991 року, 28 років тому, понад 90 відсотків українців на весь світ заявили, що хочуть жити в незалежній суверенній державі, – звертаючись до присутніх, зазначив Олександр Симчишин, – Хочуть будувати свій український дім, успішний, заможний. Я впевнений, що у нас все вийде і прийде час, коли ми побудуємо успішну незалежну державу, в пам'ять про українських героїв, в пам'ять про предків і заради дітей та онуків. Напевне, знаковим стане і те, що саме першого грудня, одними з перших в Україні хмельничани розпочинають новорічний марафон, аби на позитиві вступити в Новий рік. Свято починається!