Підступна снайперська куля, не залишаючи бодай найменшого шансу, влучивши в скроню, обірвала молоде життя за день до Свят-вечора. 5 січня о 21.05 поблизу Кримського Новоайдарського району Луганської області не стало Сергія Рацуна, уродженця села Москвитянівка Полонського району, жителя Славути.

Після закінчення дев’яти класів Малошкарівської школи Сергій вступив до Грицівського ВПУ-38. Здобувши фах тракториста, працював у місцевому сільгосппідприємстві. У 1994-му юнака призвали до лав Збройних сил України, служив у 95 аеромобільній бригаді. Звільнившись, переїхав до Славути. Там проживав. Працював на підприємстві «Будфарфор». Боронив кордони рідної Вітчизни мужній чоловік з 2014-го. Служив у 128-й ОГПБр, воював в районі Дебальцевого. У травні 2016-го підписав контракт з 93 ОМБр «Холодний Яр», брав участь у боях в Кримському, Новотроїцькому, поблизу Авдіївки, постійно продовжуючи контракт. В 2019 році брав участь в навчаннях  Combined Resolve в Німеччині.
У Героя залишилися мама і троє братів. Без батька зосталася маленька донечка Софійка.
За наше мирне небо, за наше світле завтра мужній воїн, щирий патріот, справжній чоловік віддав найцінніше — своє життя. Пам’ятаймо  і будьмо гідні пам’яті.