Воїнів-інтернаціоналістів вшанували в залі Ярмолинецької дитячої школи мистецтв. Концерт, що зібрав чимало присутніх, присвятили 31-й річниці виводу радянських військ з Афганістану. Бо ж лище через Афганістан пройшло 620 тисяч солдатів, офіцерів і цивільних, серед них – 160 тисяч українців. 3360 наших співвітчизників загинули, 72 і досі вважаються зниклими безвісти або тими, які потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 тисяч українців, з них 4687 повернулися додому інвалідами…

Розпочали щемний захід із перегляду стрічки про ті події, що відбувалися ніби вчора, але вже збігла 31 зима. Традиційно виконали Славень України. Вшанували хвилиною мовчання тих, кого так і не дочекалися батьки, кохані, рідні, тих, хто до домівки повернувся у солдатській цинковій труні.
Воїнів-інтернаціоналістів зі святом привітали голова районної ради Володимир Безушко, заступник голови районної державної адміністрації Володимир Байталюк, депутат обласної ради Андрій Шутяк та голова Спілки воїнів-афганців Ярмолинецького району Олег Журбіцький. Свої таланти присвятили винуватцям дійства творчі колективи району. До пам’ятника «Воїнам-землякам, які загинули в Афганістані» лягли живі квіти, як символ вдячності, як запорука того, що забути неможливо.