Жителі обласного центру вже давно знають, що стрункі дівчата у плямистій військовій формі — це курсантки прикордонної академії. Навіть важко уявити, що через певний час усі ці тендітні чарівниці поповнять лави відважних та мужніх захисників України. А поки що красуні поспішають до військового навчального закладу здобувати грізну професію воїна, і їм ніколи, даруйте, звертати увагу на чоловіків, які бачать в них насамперед гарних українських дівчат.

Напередодні свята весни у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості, присвячені Міжнародному жіночому дню.
Виголошуючи вітальне слово, ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук зазначив, що жінки-військовослужбовці — особливі. Вони не тільки своєю працею доводять, що зовсім не слабші за чоловіків і можуть виконувати покладені обов’язки на рівні з досвідченими воїнами, а й мають честь, відданість та професійність, гідні найвищої поваги від побратимів.
— І все ж кожна із вас передусім — жінка, а тому ви уособлюєте кохання, добро та мир. Ці слова не випадково ставлю в одному ряду, так чи інакше, але для справжнього чоловіка все найдорожче в житті пов’язано з жінками! З матір’ю, сестрою, донькою і, звичайно, з коханою. Щиро вдячний вам за доброту, турботу та мудрість! — адресував присутнім ректор.
Тут же зачитали і вітальну адресу Голови Державної прикордонної служби України полковника Сергія Дейнеки, який побажав усім миру, міцного здоров’я, родинного затишку, жіночого щастя, добра та любові.
На святі Олег Шинкарук вручив дипломи вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам академії, захід завершили урочистим святковим концертом, який подарував гарний настрій та позитивні емоції.