Днями, співробітниками Служби безпеки України та спецпідрозділом податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області, які входять до складу Об’єднаних сил України було затримано два вантажні автомобілі, що перевозили фальсифіковані алкогольні напої.

Обидві вантажівки зупинили у Краматорську Донецької області. Одна з них рухалась околицями міста в обхід контрольних постів. У першій виявили 11 880 літрів горілчаних напоїв, вартістю близько 3 мільйонів гривень. Друга вантажівка перевозила 22 711 пляшок алкогольних напоїв з ознаками фальсифікації на суму понад 2 мільйони гривень.
Також було проведено обшуки складських і гаражних приміщень, в ході чого вилучено майже 39 тисяч пляшок та 200 десятилітрових тетрапаків фальсифікованих алкогольних напоїв на суму понад чотири мільйони гривень.
Загальна вартість фальсифікату, який не потрапив на полиці магазинів, склала майже 10 мільйонів гривень.
Усі товари та вантажні автомобілі, які здійснювали незаконні перевезення, вилучено. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

До речі, СБУ заблокувала канал фінансування терористичних організацій «Л/ДНР»

Група зловмисників організувала підпільне виробництво алкоголю у Київській та Рівненській областях. «Товар» організатори продавали по всій Україні, у тому числі на тимчасово окупованих територіях. Отриманий прибуток зловмисники спрямовували на фінансування терористичних організацій «Л/ДНР». Виробництво відбувалось підпільно у промислових масштабах без наявності відповідних ліцензій та сплати податків до бюджету. Під час обшуків було виявлено понад 100 тонн спиртової продукції.Частина співзасновників і фактичні беніфіціари перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені у період Революції Гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ.