Завдяки невтомній турботі чиновників НАК «Нафтогазу» про добробут пересічних виборців ціни на газ для виробників тепла в  Україні зросли на 25%.  

Тринадцятого жовтня телеканал «Прямий» із посиланням на thepage.ua наводив інформацію від міністра фінансів Сергія Марченка, де він прогнозував, що ціна на газ у поточному опалювальному сезоні має бути нижчою і над цим працюють в уряді. Він зазначив, що на ринку вже з’явилося більше постачальників газу і є можливість вирішувати, з ким краще працювати.

«… я сказав би, що на ринку газу немає монополії, а є можливість вибирати. Є ринок і ринкова ціна. Але зараз ринкова ціна на газ нижча, ніж була в минулому опалювальному сезоні», – наголосив Марченко, також міністр підкреслив, що ціни на газ не будуть різко підвищуватися.

«Ми на цей опалювальний сезон прогнозуємо низький рівень цін – нижче, ніж минулого року, якщо вважати в цілому», – акцентував міністр.

Та, одразу після виборів, ціна зросла на чверть! Певне результати виборів провладній силі не сподобались, чи міністр фінансів великий оптиміст?.. Тим не менш, НАК "Нафтогаз України" назвала оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії,  яким державна компанія постачає газ в рамках спеціальних зобов’язань (ПСО), у жовтні –  5 374,10 грн. за 1 тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортування), що на 24,4% більше, ніж у вересні (4 318,99 грн.). «Нафтогаз» повідомляє на сайті, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах. А за період, який взято для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26%!

Чим заплатять українці Нафтогазу не сказано, можливо взяли б бюлетенями?