Для Ігоря Степанюка, голови Війтовецької ОТГ на Волочищині, попередні чотири роки роботи минули під девізом «З громадою і для громади». Бо й справді, жоден задум керівника, жодна ініціатива навряд чи реалізувалася б, якби не було підтримки, розуміння людей.

А вони з’явилися тоді, коли жителі громади зрозуміли, що їхній керівник серйозно взявся вирішувати питання, які, як кажуть, мохом поросли.

Насамперед – водогони. Залишитися в селі без води, з висохлими криницями – це надзвичайно гостра проблема, яка тягне за собою безліч інших. І все ж її вдалося зрушити з місця. Впродовж чотирьох років у 12 населених пунктах Війтовецької громади побудовано понад 65 кілометрів зовнішніх мереж господарсько-питного водопостачання , н а суму 21,5 мільйона гривень.

Благом вважають селяни й освітлення вулиць. Нарешті у десяти населених пунктах капітально відремонтували та провели нове вуличне освітлення. На ці роботи спрямовано 1,8 мільйона гривень.

У цьому році відбулася ще одна особлива подія в житті громади. У Війтівцях відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини, будівництво якої обійшлося вісім мільйонів гривень із державного та місцевого бюджетів. Придбали й необхідне медичне обладнання, автомобіль, аби допомога для сільських жителів була швидкою та якісною.

Надзвичайно велику увагу в громаді приділяли й закладам освіти. На переконання Ігоря Степанюка, саме школа допомагає прищепити дітям відповідальність, дисциплінованість, любов до рідного села. Звідти й треба починати сіяти зерна добра. Саме тому в громаді активно взялися за поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти. Для багатьох з них придбали меблі, дидактичні матеріали, комп’ютерне обладнання, відремонтували фасади, замінили покрівлі, модернізували харчоблоки, інше на суму 12,1 мільйона гривень.

За кошти державного і місцевого бюджетів (співвідношення 70/30) придбали три нових шкільних автобуси. За ініціативи селищного голови почали преміювати обдарованих і талановитих дітей, педагогів – за підготовку переможців олімпіад.

З початку створення громади для школярів та молоді відкрили секції боксу під керівництвом тренера Ігоря Чорнокрилюка. І в культурному житті сталися зміни – утворився новий хоровий колектив, який за короткий час отримав звання народного. Вболівання за громаду, за людей не залишилися непоміченими. Жителі знову віддали свої голоси за Ігоря Степанюка, який, переконані, і надалі трудитиметься на благо громади з повною віддачею.