Нові керівники готові працювати

Михайло Сімашкевич став головою райради, а Михайло Посітко – склав присягу на майдані.

25 жовтня під час виборів до місцевих рад було сформовано депутатський корпус новоствореного Кам’янець-Подільського району. До складу районної ради увійшли представники восьми політичних сил. Нещодавно відбулося перше пленарне засідання сесії Кам’янець-Подільської районної ради VIII скликання, на якому в результаті таємного голосування головою представницького органу місцевого самоврядування було обрано представника політичної партії «За майбутнє» Михайла Сімашкевича, який до цього 10 років працював міським головою Кам’янця-Подільського.

А ось перше пленарне засідання сесії Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання відбулося у не зовсім звичному для кам’янчан форматі. Розпочалося воно на майдані Відродження з покладання квітів депутатами до пам’ятної Стели Героїв Небесної Сотні та тих, хто віддав своє життя за цілісність і незалежність України під час російсько-української війни.

Затим очільник міської територіальної виборчої комісії Сергій Трасіух зачитав протокол засідання ТВК, згідно з яким за результатами голосування у другому турі головою Кам’янець-Подільської міської ради ОТГ зареєстровано Михайла Володимировича Посітка. Всупереч традиції складати присягу новообраними керманичами міста у стінах приміщення міської ради Михайло Посітко вирішив зробити це відкрито, перед велелюдною громадою на майдані. Після цього врочистого церемоніалу йому було вручено посвідчення та булаву – національний символ влади та мужності.

Потім депутати продовжили свою роботу вже у сесійній залі, де їм міський голова вручив відповідні посвідчення та нагрудні знаки.