На 2021 рік в міському бюджеті депутатами передбачено 76 431,4 тисяч гривень видатків за різними статтями на зміцнення цієї галузі.

Додаткових коштів на оплату праці працівників закладів охорони здоров’я, котрі надають медичну допомогу мешканцям громади, та гроші які не передбачені програмою медичних гарантій і не виплачуються Національною службою здоров’я України, передбачено в обсязі -  4 113,3 тис. грн. Видатки на безоплатний пільговий відпуск медичних засобів придбаних за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування визначено в сумі 7 мільйонів 600 тисяч гривень, видатки на відшкодування вартості препарату «Глюкагон», виробів медичного призначення та інших витратних матеріалів для індивідуальних глюкометрів дітям, хворим на цукровий діабет – два мільйона гривень. На відшкодування вартості лікарських засобів для амбулаторної хіміотерапії хворих на гормонозалежний рак закладено 1 500,0 тис. гривень.

Для своєчасного лікування цукрового діабету, а саме для визначення глікованого гемоглобіну у дорослих та дітей хворих на інсулінопотребуючий цукровий діабет - 500,0 тис. гривень. За рахунок субвенції з державного бюджету (на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином) передбачено 9 137,2 тисяч гривень, для забезпечення дитячим харчуванням дітей із малозабезпечених сімей - 216,0 тис. грн.

Відшкодування вартості обстеження мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії передбачено 800,0 тисяч гривень, оплата комунальних послуг та енергоносіїв - 33 297,3 тис. гривень, на безкоштовні стоматологічні послуги пільгових категорій населення міста - 6 881,9 тис.грн., в т.ч. для надання безкоштовної стоматологічної допомоги учасникам АТО (зубопротезування) – 1 287,6 тис. гривень.

За рахунок коштів бюджету розвитку закладам галузі охорони здоров’я передбачені видатки на загальну суму 7 174,8 тис. грн., в тому числі:

  1. Для комунального підприємства «Хмельницька міська лікарня» на:

- завершення капітального ремонту сантехнічних вузлів першого поверху корпусу №1 - 268,0 тис. грн;

- капітальний ремонт приміщення другого поверху та центрального входу відділення амбулаторного гемодіалізу корпусу №4 – 900,0 тис. грн; придбання електрохірургічного апарату з функцією лігування судин – 437,5 тис. грн.;

  1. Для комунального підприємства «Хмельницька міська дитяча лікарня» на:

- капітальний ремонт (заміна) двох лікарняних ліфтів в головному корпусі - 2 245,8 тис. грн;

- реконструкцію відділення невідкладної допомоги та реанімації – 500,0 тис. грн.

  1. Для комунального підприємства «Хмельницький перинатальний центр» на придбання УЗД апарату – 500,0 тис. грн.
  2. Для комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня»:

- придбання санітарного автомобіля – 1 000,0 тис.грн;

- капітальний ремонт (з заміною дверей) тераси корпусу №3 (в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації) – 299,8 тис. грн.

  1. Для комунального підприємства «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» на:

- придбання комп’ютерної техніки – 600,0 тис. грн;

- придбання трубки для флюорографа – 100,0 тис. грн;

- реконструкцію кабінету №9 під санвузол для МГН Поліклініки №2 на проспекті Миру, 61 в м. Хмельницькому – 123,9 тис. грн;

- капітальний ремонт санвузла першого поверху поліклініки №1 на вул. Подільська, 54 – 77,1 тис. грн.

Також, на виконання Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) для проєктів переможців передбачено призначення в сумі 372,7 тис. грн:

- комунікаційна система для пацієнтів, в тому числі з обмеженими можливостями (поліклініка №1 і №4) - 136,3 тис. грн;

- придбання веноскопа (візуалізатора вен) для виїзної бригади паліативної допомоги - 107,0 тис. грн;

- на придбання обладнання і предметів довгострокового користування (придбання інкубатора та опромінювача для обігріву для новонароджених ) – 129,4 тис. грн.

Передбачено кошти на добровільне страхування медичних працівників та немедичних працівників міських комунальних закладів охорони здоров’я, які працюють в умовах підвищеного ризику інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 під час виконання ними професійних обов’язків в сумі 642,850 тис. гривень:

- для комунального підприємства «Хмельницька міська лікарня» та «Хмельницька міська дитяча лікарня» - 78,0 тис. грн;

- для комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» - 165,1 тис. грн;

- для комунального підприємства «Хмельницький міський перинатальний центр» - 31,2 тис. грн;

- для комунального підприємства «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» - 9,1 тис. грн;

- для комунального підприємства «Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та «Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» - 359,450 тис. грн.