Городоцькі прокурори змусили місцевих комерсантів відреагувати на вимоги судової влади.

Протягом усіх років української незалежності рішеннями судів часто нехтували державні чиновники, показуючи негативний приклад і простим громадянам, з іншого боку, й сама національна Феміда інколи поводилась так, наче вона дівка на об’їзній дорозі, тому не дивно, що довіра суспільства до цієї гілки влади не висока, а це створює сприятливий фон, для того, щоб зневажати закон.    

У 2011 році між державним сільгосппідприємством, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та селянським фермерським господарством укладено договір, відповідно до якого у користування приватного суб’єкта господарювання передано водойму площею майже 30 гектарів. Окрім цього, додатковою угодою між сторонами, погоджено встановлення фермерським господарством навколо водоймища тимчасових споруд.

Оскільки вказані правочини суперечили вимогам законодавства, то за позовом прокурора суд визнав вказані документи недійсними, а користувача зобов’язав повернути ділянку законному власнику, привівши її до попереднього стану, демонтувавши дерев’яні та металеві конструкцій, розміщених на ній.

Але незважаючи на судове рішення, фермерське господарство продовжило використовувати вказану землю уже без жодних правових підстав.

У зв’язку із невиконанням рішення суду директора цього підприємства двічі оштрафовано, а згодом й притягнуто і до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України.

Як повідомляють  у прес-службі Хмельницької обласної прокуратури, на теперішній час рішення суду виконано – тимчасові споруди демонтовано та земельну ділянку водного фонду вартістю 1,2 млн грн повернуто державі.