Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3796

 

У Летичеві шахраї намагались ошукати вісімдесятитрирічну пенсіонерку

Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області, минулого тижня жінці поважного віку зателефонували невідомі, та застосовуючи відому схему,  розповіли, що її внук став винуватцем ДТП і щоб залагодити усі питання з потерпілими, потрібно чимало коштів. 

Налякана людина, нічого не перевіряючи, зібрала 8 тисяч гривень і передала таксисту, який приїхав за передачею. На цьому довірлива пенсіонерка могла б попрощатися зі своїми заощадженнями, але завдяки пильному односельцеві поліцейським таки вдасться повернути кошти.

Спостережливий чоловік запам’ятав марку, колір та номер автівки, і коли дізнався, що бабусю ошукали, одразу передав цю інформацію до поліції. Виклик прийняв інспектор-черговий Летичівського відділу поліції Ярослав Лучковський. Старший лейтенант переглянув відео з вуличних камер спостереження і визначив, у якому напрямку поїхав транспортний засіб. Далі інформацію передали на сусідні відділки та до Управління патрульної поліції в Хмельницькій області.

Саме патрульні і зупинили розшукувану автівку на в’їзді до Хмельницького, пакунок із грішми у водія вилучили, найближчим часом кошти повернуть потерпілій.

Чоловік запевняє, що просто виконував функції кур’єра і не знав, що у пакеті, наразі ця інформація перевіряється, а розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Т.в.о. начальника відділу поліції № 3 (смт Летичів) Хмельницького районного управління поліції Ігор Ільницький зустрівся з жителем селища, завдяки якому вдалося зупинити реалізацію шахрайської схеми, і подякував йому за небайдужість і сприяння поліції. 

Чоловік попросив не вказувати його особисті дані, та головне, що його знає потерпіла, яка вдячна за допомогу.