Страшна ніч на 29 вересня... Росіяни вдарили ракетами по Дніпру, влучивши в будинок у приватному секторі. Внаслідок ударів загинула сім’я — бабуся Алла, мати Наталія та двоє дітей — Іванкові було вісім років, а Василісі — дванадцять. Залишивши живим тільки старий пес. Коли приїхали рятувальники, він сидів на руїнах і плакав.

Як написав у Телеграм-каналі міський голова Дніпра Борис Філатов: «Жила-була сім’я. Коли почалася війна, то мама вирішила перевезти малечу з проспекту Поля в безпечніше місце у приватному секторі до бабусі. Сьогодні до їхнього будинку прилетіла російська ракета. Вирва приблизно 8 на 10 метрів. Люди буквально випарувалися... Ні. Я буду відвертим до кінця. Дехто не просто випарувався. Їх знайшли у сусідів на дахах. На сусідніх вулицях. А коли приїхали рятувальники, на руїнах сидів старий пес Крим. І вив. А потім приїхав батько... Він служить у ЗСУ. Під Лиманом... Тільки сила нашої помсти має значення».
Пес на ім’я Крим через вибух отримав контузію — оглух і осліп, має також серцеву недостатність. Крім того, під час обстеження у нього виявили ще й пухлину. Однак ветеринари і фахівці КП «Зооконтроль», докладаючи всіх зусиль, змогли привести до тями шоковану тварину, яка спочатку не підпускала до себе й відмовлялася від їжі. Та завдяки догляду й турботі, собаку потроху виходжують — зір і слух до нього вже повернулися.
Тепер старий пес Крим, якого, до речі, саме з цього українського півострова, привезли 12 років тому, став символом скорботи Дніпра...