Уже другий рік в Хмельницькому працює інспекція з паркування. Основною задачею інспекторів з паркування є профілактика порушень. Водії, які залишають автомобілі в недозволених місцях, створюють незручності не лише для пішоходів, але й часто заважають руху громадського транспорту.

Інспектори працюють з сучасними планшетами та відеокамерами, які дозволяють їм фіксувати факт адміністративного порушення. Так, станом на 21 жовтня поточного року виписано 9835 постанов, сплачено 8804 постанов. До бюджету громади надійшло понад три мільйони гривень.
Головні спеціалісти - інспектори з паркування управління транспорту та зв’язку від імені виконавчого комітету Хмельницької міської ради мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою і сьомою статті 122, частинами першою, другою та восьмою статті 1521 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) і накладати адміністративні стягнення.
Відповідно до статті 2791 КУпАП, відповідальна особа, зазначена у частині першій статті 142 КУпАП, має право сплатити 50 відсотків розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вчинення відповідного правопорушення, що вважатиметься виконанням адміністративного стягнення у повному обсязі.
В управлінні транспорту та зв’язку вчергове звертаються до водіїв транспортних засобів з проханням дотримуватись Правил дорожнього руху та відповідально ставитись до своїх обов’язків.