Відтепер херсонці та мешканці найближчих територіальних громад можуть розраховувати на щоденний евакопотяг зі спеціалізованими вагонами для евакуації маломобільних осіб. Наразі з Херсона до Хмельницького безоплатний евакуаційний потяг відправляється о 18:00, а з 1 грудня для зручності херсонців він вирушатиме о 15:27. 

Щоб зареєструватися на посадку, необхідно попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення. Після прибуття до Хмельницького прямо на вокзалі Укрпошта виплатить внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тис. гривень для дорослих і 3 тис. гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Також херсонці гарантовано будуть поселені в безкоштовні прихистки й отримають гуманітарну допомогу.

З питань евакуації звертайтеся на гарячі лінії Херсонської ОВА або ж у чат-бот волонтерської організації Helping to leave. Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48.