Як повідомили у пресслужбі управління СБУ у Хмельницькій області співробітники служби проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на семи об’єктах УПЦ (МП) у Хмельницькій області. 

Зокрема йдеться про Єпархіальне управління Шепетівської єпархії УПЦ та Свято-Михайлівський кафедральний собор (м. Шепетівка), Різдво-Богородичний чоловічий монастир (с. Городище Шепетівського р-ну), жіночий монастир Святої праведної Анни (м. Славута), храм Свято-Різдво-Богородичної парафії (м. Славута), храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії (м. Шепетівка), собор ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (м. Нетішин) та Свято-Воскресенський храм (смт. Віньківці).

Заходи проводяться спільно з Національною поліцією у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.
Враховуючи збройну агресію рф, одне із завдань цих заходів – унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
- оглядають вказані території та приміщення з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
- здійснюють перевірку осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.
Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства.
Наголошуємо: СБУ діє виключно в межах Конституції України та чинного законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду.има Купина» (м.Нетішин); Свято-Воскресенський храм (смт Віньківці).