Молебень за перемогу над російським агресором і встановлення справедливого миру, ініційований Всеукраїнською  радою церков і релігійних організацій,  об’єднав українців. Молитовні заходи відбулися у Тернополі, Ужгороді, Миколаєві, Кропивницькому, Львові, Одесі та багатьох інших містах  України. П’ятого квітня і в Хмельницькому на майдані Незалежності духовенство та небайдужі містяни долучилися  до цієї акції.

Представники вісімнадцяти християнських конфесій і деномінацій з близько двома сотнями хмельничан у єдності звернулися до Господа заради довгоочікуваного миру, повернення живими наших воїнів, одужання поранених, визволення полонених та справжніх українців на окупованих територіях Донбасу і Криму.  У зверненні до присутніх голова Духовної ради Хмельницького, керуючий Хмельницькою єпархією Української православної церкви Київського патріархату митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній (Махота) зазначив: «Сьогодні незвичайна молитва – ми молимося з нашими дітьми — з нашим майбутнім. Про них Господь сказав: «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне». Ми сподіваємося, що їхня молитва швидше дійде до Бога».  Маленькі християни школи «Мої обрії»  розпочали своє звернення до Всевишнього віршами, подяками та проханням: «Допоможи, щоб не було війни, щоб усі татусі повернулися додому».
На завершення  присутні заспівали духовний гімн України «Боже великий єдиний» та поклали квіти до Стели Героїв. Подібні священні дійства необхідні, вважають хмельничани, аби не забути про тих, хто захищає рідну землю.