Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6911

– сказав римський історик Корнелій Непот,  і через дві тисячі років Україна переконалася в актуальності цього вислову. Вимоги щодо рівня підготовки військовослужбовців, правоохоронців, прикордонників, стабільно зростають. Тому матеріально-технічне забезпечення, інтелектуальний розвиток, фізична підготовка захисника батьківщини мають бути спрямовані на становлення універсального солдата.

Вперше в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького проводився чемпіонат з універсального бою.
– Сьогодні знакова подія в нашому навчальному закладі, – каже ректор Олег Шинкарук.  – Вперше в історії навчального закладу розпочалися змагання в цьому виді бойових мистецтв – чемпіонат Державної прикордонної служби з універсального бою. Це  вид спорту, завдяки якому прикордонник набуває саме тих якостей, що стануть у пригоді при виконанні оперативно-службових та бойових завдань на державному кордоні.
У чемпіонаті взяли участь майже сотня спортсменів, серед яких один заслужений майстер та сім майстрів спорту України, шість кандидатів у майстри спорту, двоє майстрів міжнародного класу та п’ять спортсменів першого спортивного розряду. Команди Східного, Північного, Західного, Південного, Азово-Чорноморського регіональних управлінь, Навчального центру Державної прикордонної служби, Головного центру зв’язку, автоматизації та захисту інформації, команда Національної академії. Серед спортсменів 36 учасників антитерористичної операції.
Прикордонники долали смугу перешкод, стріляли, кидали гранати, змагались у рукопашному бою, який увібрав у себе елементи боксу, самбо, дзюдо, кікбоксингу.
У загальнокомандному заліку перше місце посіла команда Національної академії. Серед прикордонних загонів найкращими визнані спортсмени Чернівецького та Бердянського, в особистій першості у семи категоріях від шістдесяти п’яти до понад дев’яносто кілограмів на перші сходинки п’єдесталу піднялися Сергій Бобир, Назар Луцьків, Артур Сергієчко, Євген Прохніцький, Данило Колесніков, Іван Гушулик, Максим Мельник.