На вулиці морозець, а біля кінотеатру імені Шевченка, що в обласному центрі, повно дітлашні. Ще б пак, адже другий рік поспіль тут проводять всеукраїнську акцію — «Різдво з поліцейськими». Тож у проміжках між цікавими забавами на сніговій гірці малеча встигала і покататися на патрульних машинах, і приміряти амуніцію різних підрозділів, і поласувати смачними цукерками. А що вже казати про службових собак, з якими розгулювали кінологи, — нафотографувалися вдосталь.

Інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Хмельницькій області старший лейтенант поліції Ганна Стрембіцька зазначила: «Ця акція проходить по всіх містах України. Минулоріч вона відбулася у Хмельницькому вперше і користувалася великою популярністю у батьків і дітей. Загалом майже 37 тисяч дітей по всій Україні взяли участь в акції. Ми дуже любимо проводити час із дітьми, а для них є цікавою специфіка нашої роботи, тож ми намагаємося за будь-якої нагоди з ними пограти в різноманітні ігри з елементами навчання. Зокрема, ми нагадуємо їм правила дорожнього руху, а також права дитини».
На заході поліцейські представили для дітей цікаві вікторини на знання правил дорожнього руху, за правильні відповіді в яких діти отримували повчальні книжечки і солодощі. Кінологи знайомили зі своїми підопічними — службовими собаками, демонструючи їхні вміння й навички. Спецпризначенці підрозділу «Тор» демонстрували своє обладнання, давали діткам приміряти бронежилети, захисні шоломи, показували рації. Була і фотозона зі службовим автомобілем, де всі охочі могли сісти в нього і відчути себе справжнім поліцейським. А найочікуванішою, звісно ж, була поїздка дітей в патрульних автомобілях. Усе цікавило дітвору — і як працюють проблискові маячки, як користуватися рацією, для чого відеореєстратор тощо. І про безпеку на дорозі, ясна річ, подбали, один екіпаж супроводжував два автомобілі з малечею. Для поїздок дітей віком до 12 років використовували автокрісла.
І про батьків організатори не забули — вперше цього року була локація з алкоокулярами, де всі бажаючі могли, одягнувши їх, отримати такі ж відчуття, які має водій у стані алкогольного сп’яніння. Учасникам пропонували в цих окулярах пройти по прямій лінії, доторкнутися пальцем до кінчика носа тощо. І найцікавіше, що не в усіх це виходило, бо алкоокуляри імітують повністю стан нетверезого водія. Тож інспектор роти №2 управління патрульної поліції у Хмельницькій області Андрій Капура проводив роз’яснювальну роботу з учасниками завдання, аби наголосити, яку небезпеку становлять водії, котрі сідають за кермо в стані алкогольного сп’яніння. Як додав Андрій Олександрович: «Ці окуляри — подарунок департаменту управління патрульної поліції від канадських партнерів, за який їм подяка».
Надзвичайні враження, гарний настрій та солодкі подарунки отримали дітки на акції «Різдво з патрульними».
А п’ятирічний Данилко впевнено заявив, що як тільки виросте, то обов’язково стане поліцейським і їздитиме на такій службовій машині.