рганізацій нашого краю привітали з 70-літнім ювілеєм Миколу Куземського – поета, члена Національної спілки журналістів України, якого багато краян знають як радіожурналіста.

Микола Іванович народився на Вінниччині, у сім’ї педагогів. Після здобуття вищої освіти працював вчителем, заввідділом культури в Одеській області, в молдавському місті Бєльци. З 1976 року – на журналістських хлібах. Багато років віддав, зокрема, редакторській роботі в обласній державній телерадіокомпанії «Поділля-центр».
…Життя іноді робить непередбачувані віражі. Сталося так, що ювіляр внаслідок важкої хвороби опинився в стінах Хмельницького геріатричного пансіонату, куди й прийшли його привітати товариші. Теплі слова знайшлися у Петра Маліша – голови обласної організації Національної спілки письменників України, Віталія Міхалєвського – голови обласної «Просвіти» та очільника міського осередку НСПУ, Андрія Мацейка – працівника ТРК «Поділля-центр», поетів та журналістів Людмили Рудковської, Неоніли Яніцької, Степана Шкапія, Миколи Шостацького, Михайла Цимбалюка. Секретар обласної організації НСЖУ Н. Яніцька вручила ювілярові почесну грамоту – від журналістської спілки (на фото).
Мешканці пансіонату, напевно, вперше бачили так багато творчих особистостей області у себе в гостях. Вони дізналися про життя і працю Миколи Куземського, почули його вірші. Більшість з них – це ліричні твори високого звучання.