на урочистостях з нагоди 28-ої річниці Незалежності України, які відбулися в обласному центрі.

Та найважливіше — вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, які віддали життя за наше майбутнє, за можливість жити в своїй державі, виховувати дітей, мріяти про майбутнє... Подякували кожному, хто зараз виконує військовий обов’язок на сході нашої країни.

П’ятдесятиметровий Державний Прапор України пронесли учасники Ходи гідності центральними вулицями Хмельницького, з якої і розпочалися урочистості. Поклавши квіти до пам’ятників Тарасу Шевченкові, В’ячеславу Чорноволу й Небесній Сотні, вони урочисто внесли стяг на майдан Незалежності, де продовжилося святкування із виконання Гімну України. Традиційно з вітальними словами до всіх присутніх звернулися представники влади — т. в. о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Як і годиться, в такий урочистий день привітали кращих працівників усіх сфер почесними грамотами та подарунками.
До святкування долучилися й учасники Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019», які приїхали з різних країн світу.
Гості свята мали можливість познайомитися із виставковою продукцією підприємств усіх районів Хмельницької області. В кожній, по-справжньому святково вбраній ятці, відчувався не лише колорит певного району, а й щедра душа його жителів. Тут пахло свіжим медом, різноманітною духмяною випічкою...
Справжнім дивом свята був медовий пряник вагою 200 кілограмів, випечений за старовинними подільськими рецептами у вигляді найбільшої геральдичної мапи Хмельниччини, який став рекордсменом і потрапив до Книги рекордів України.
Звичайно, не обійшлося і без величезного короваю — символу щедрості українців, яким посмакували всі охочі.
Програма свята була настільки насиченою, що кожен зміг вдосталь нафотографуватися біля цікавих локацій, скуштувати смаколиків, спробувати свої сили на різних майстер-класах народних умільців, насолодитися українськими народними танцями й піснями...