Нещодавно до міського голови міста над Смотричем Михайла Сімашкевича під час чергової  ротації в зону АТО звернулися військовослужбовці 308 окремого інженерно-технічного батальйону, в якому перебуває 20 кам’янчан, з проханням допомогти вирішити питання з автомобілем швидкої допомоги.

 

Як інформували бійці, такий автомобіль вкрай потрібен  на передовій для перевезення поранених. Відтак очільник  міста та директор  КП «Комунбуд» Сергій Когут  прийняли рішення  передати в зону АТО автомобіль УАЗ, який перебував на балансі цього підприємства. Щоправда,  його  спочатку оснастили   всім необхідним медичним обладнанням. Керівник прес-служби міської ради Яна Мельничук  розповіла, що до доброчинної справи активно долучилися народний депутат України Володимир Мельниченко, колишні воїни-«афганці», волонтери, члени громадської організації учасників АТО.
— Ми не можемо залишатися осторонь тих проблем, з якими зіткнулися  хлопці на війні. І  кам’янчани з перших днів й до сьогодні допомагають нашим героям — хто коштами, хто теплим одягом, хто продуктами харчування, — наголосив Михайло Сімашкевич, передаючи ключі від «швидкої» захисникам Вітчизни. — То ж нехай ця машина береже вояків на сході та допомагає їм у боротьбі з агресором.
Кам’янчани  також завантажили в автомобіль необхідні медичні препарати, «буржуйки», продукти харчування.
Тим часом,  з ініціативи громадської організації учасників АТО та волонтерських організацій у місті почав діяти  «Легіон подільських січових стрільців».  Як інформують його організатори,  створений він  з метою навчання  партизанських груп, підготовки населення до можливої   агресії та підвищення освіченості  кам’янчан щодо  дій у разі війни.    Аби вступити до легіону січових стрільців,  потрібні лише  патріотизм та бажання захищати як свою родину, так і Батьківщину.
Із забезпеченням засобів для тренування «легіонерів» допоміг  Михайло Сімашкевич, який  передав коменданту легіону каску, тубус від РПГ-18,    макети автоматів, бронежилет, інше спорядження.