Головний командир елітного військово-політичного формування Ірану “Корпус вартових Ісламської революції” Хосейн Саламі вибачився за збитий український пасажирський літак: «Ми допустили помилку. Деякі з наших співвітчизників згинули через нашу помилку, але це було ненавмисно... За все своє життя я настільки не шкодував, як зараз. Ніколи”.

Він додав, що розраховує на те, що їм пробачать Господь, іранський народ та родини загиблих. “Хотілося, щоб я був на борту (збитого літака — ред.) та згорів разом із ними”, — сказав командувач КВІР.
Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з летовища, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли за ворожий об’єкт.
Борт з експертами Міністерства оборони України повернеться з Тегерана тільки по звершенню усіх процедур та коли стане можливим забрати тіла усіх 11 громадян України, загиблих в авіакатастрофі.