Коли минулого тижня на Житомирщині спалахнули величезні лісові пожежі, до їх гасіння залучили сотні пожежних машин підрозділів ДСНС і лісівників з різних регіонів держави, а також літаки, вертольоти і пожежний потяг.

На допомогу житомирянам Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства відрядило зведений загін, сформований з добровільних пожежних дружин Ізяславського, Славутського, Летичівського, Старокостянтинівського, Шепетівського лісгоспів і Хмельницького лісомисливського господарства. Вони почергово ліквідовували пожежі в Нагорянському та Можарівському лісництвах  Словечанського лісгоспу.
— Протягом трьох днів, починаючи з шостої ранку й до пізнього вечора, трудилися у важких умовах. Нестерпна спека, їдкий дим, поривчастий вітер утруднювали роботу в легкозаймистих хвойних насадженнях, але люди не зважали на це, — говорить керівник групи з Хмельниччини, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий. — Разом з вінничанами, волинянами й житомирянами ми стримували пожежу на відрізку два кілометри. Час від часу доводилося швидко змінювати дислокацію, бо вогонь спалахував у різних місцях. Наші пожежні  машини, лісопожежний модуль працювали безперебійно й надійно. Члени пожежних дружин також гасили вогонь ранцевими обприскувачами в тих місцях, куди транспорт не міг дістатися. Доводилося й прочищати бензопилами шлях трактору, який робив мінералізовані смуги. Щиро дякую всім за злагоджену, самовіддану роботу.
  Зараз, у пожежонебезпечний період, всі підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства посилили охорону зелених угідь краю. Рейдові бригади лісівників спільно з поліцією патрулюють ліси. Ведеться цілодобове відеоспостереження за ними. Робиться все, аби зберегти від вогню вирощене нелегкою працею.
 Лісівники вкотре звертаються до населення, відпочивальників: дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не спалюйте суху траву, побутове сміття, не розводьте багаття в лісах та в природному середовищі!